Om företaget

Hälsoborgen är ett litet familjeföretag som drivs av Stefan och Maria Baatz sedan november 2011.

I januari 2009 öppnade Hälsoborgen gym i f.d. Sportringens lokaler i centrala Grästorp. När vi gick in som delägare i företaget i november 2011 så började vi planera för hur vi skulle kunna utveckla verksamheten och i samband med att vi blev ensamma delägare från december 2012 så inledde vi ett samarbete med CL Fitness som är en av Sveriges största leverantörer av träningsutrustning.

I januari 2013 bytte vi ut alla konditionsmaskiner och vi har nu 3 löpband, 1 cykel, 1 crosstrainer samt 2 AMT från Precor som är världsledande på konditionsmaskiner av högsta kvalitet. Vi har dessutom 2 roddmaskiner från Concept.

I mars 2013 bytte vi ut alla styrkemaskiner till Hoist Roc-It, en ny typ av maskiner som gör träningen mer effektiv och minskar risken för skador.

Löpande har vi sedan kompletterat med ytterligare utrustning såsom ställning för mage-/dips, vikter och skolstänger från Eleiko mm. Vi har också ett brett utbud av utrustning för funktionell träning såsom kettlebells, TRX, pilatesbollar, boxbollar, gummiband mm.

I början av 2014 påbörjade vi ett arbete med att utöka lokalytan för att skapa mer utrymme, detta blev klart i mars och nu har vi ca 380 kvm träningsyta.

Om oss

Stefan:

Jag har erfarenhet från flera olika branscher, bland annat verkstadsindustri, men framför allt många år inom olika serviceyrken såsom bensinstationsbiträde, taxichaufför och i databutik. Jag är också utbildad nätverkstekniker och har jobbat några år inom detta.

Min roll i Hälsoborgen är i första hand som driftsansvarig för badet men jag ansvarar även för underhåll på gymmet, IT, ekonomi mm.

När det gäller träning så ägnade jag åtskilliga timmar i squashallen som ung, därefter har träningen framför allt bestått av styrketräning.

Maria:

Jag började på Saab som bilbyggare direkt efter gymnasiet men efter några år pluggade jag till Hälsovetare. Jag är sedan 2002 anställd på Försäkringskassan, sedan 2008 som enhetschef vid Kundcenter i Lidköping.

I Hälsoborgen har jag ett övergripande ansvar för planering av träningsverksamheten och alla barnaktiviteter såsom simskola och barngympa. Jag leder pass i bland annat core och spinning och jag är även personalansvarig.

Under min tonårstid spelade jag fotboll men mitt stora intresse för träning väcktes först när jag som 19-åring började träna på gym. Därefter har jag varvat olika former av styrketräning med spinning, som jag testade första gången 1997. Nu har jag dessutom kommit igång med löpning på allvar och siktar mot att genomföra mitt första Göteborgsvarv i maj 2015

Kommentarer är stängda